„Čuj me odrasli svete“, 2012.

tragomsvog vremenacujmeodraslisvete (16)

 

ČUJ ME, ČUJ, ODRASLI SVETE

Predstava odeljenja 8/2 OŠ “ Mirko Jovanović“, Kragujevac, februar,2012.
Moji učenici 8-2 odeljenja i ja poželeli smo da se zabavimo ozbiljnim radom. Ideja je bila da izvedemo predstavu u kojoj će svi učestvovati. Tema je bila za taj uzrast odgovarajuća – ODRASTANJE. Pripreme su bile pune rada, smeha, nerviranja i zabave. Premijera je okupila roditelje, nastavnike i druge drage goste. ZAISTA JE BILO DIVNO! Tom predstavom pružili smo gostima lepo veče, školi dobru afirmaciju, a nama osećaj koji nam mnogo znači – ZAJEDNO MOŽEMO SVE ŠTO POŽELIMO

tragomsvog vremenacujmeodraslisvete (7)

 

NEMOJ  ŽIVOT DA GLUMIMO,  BOLJE  SA GLUMOM  DA  ŽIVIMO

Poštovana deco,bez obzira gde živite, koliko ima đaka u vašoj školi, koliko imate godina, koliko  ulažete u svoj rad…..  treba da maksimalno oživite rad dramske sekcije. Taj vid rada pruža mogućnost da opušteno, bez stida pokažete svoje emocije.

Situacije koje glumite pomažu da, skriveno iza tuđeg imene, iznesete  sebe, svoje mišljenje, osećanja, i tako ukažete na to  šta volite, šta ne volite, svoje težnje…, a sve to puno znači u formiranju vaše mlade ličnosti.

U radu sa mladim glumcima nastavnici imaju  priliku da uoče vliki broj dečjih osobina koje ne dolaze do izražaja u svakodnevnom vaspitno-obrazovnom radu.

tragomsvog vremenacujmeodraslisvete (3)

Rad svake sekcije se odvija prema predviuđenom planu i određenim ciljevima. Raznolikost u tom radu donosi obostrano zadovoljstvo nastavniku i učeniku.

Trba poštovati  vašu  dobrovoljnost, ali nemojmo zaboraviti da treba pojedince motivisati kada kod njih uočite afinitete za glumu. Ne mora među vama da bude najbolji glumac onaj koji je i najbolji učenik.

Dobro organizovan rad dramske sekcije u školi mnogima pruža zadovoljstvo. Kao mladi glumci razvijaćete govornu kulturu, jačati socijalizaciju i osposobljavati se za rad u timu. Gledaoci će uživati i u sebi razvijati želju da se i oni okušaju, a nastavnik će sa vama graditi divan odnos pun rada, ljubavi i poštovanja.

Afirmisanjem rada dramske sekcije jača celokupan zabavni život u školi, što je jako bitno. Pripreme školskih priredbi, odeljenjskih proslava, ili bilo koje druge  manifestacije neće proći bez učešća vas, mladih glumaca.

Sadržaj rada u sekciji uslovljen je pre svega uzrastom. No, ne treba se zavaravati. Vi, deco, možete  mnogo više nego što mi, nastavnici, očekujemo. Dužina izgovorenog teksta, boja glasa, ponašanje…sve nas ume prijatno iznenaditi u radu sa vama. Deco, vi ste spremni da svoj lik upotpunite  adekvatnom gestikulacijom, naglaskom, pokretima, koje  ćete  sami osmisliti. Kod vas je kreativnost  veoma izražena.

tragomsvog vremenacujmeodraslisvete

Izvođenje svake predstave je timski rad u kome svako mora dati maksimum od sebe, pa je to razlog da se u toku proba kod vas razvija kritičnost i samokritičnost. Pozitivno utičete  jedni na druge. Atmosfera rada u dramskoj sekciji je veoma pozitivna i opuštena.

U sadržaju ove knjige možete naći tekstove koji su posvećenim  situacijama za koje uvek treba pripremiti određene scenske sadržaje (Dan škole, prijem prvaka, Školska slava). Pored tih tekstova, možete naći i sadržaje raznolikog tipa. Prilagođeni su različitim uzrastima. Teme su one koje prate školske potrebe i one koje prate vaše odrastanje.

Želim vam uspeh i zadovoljstvo u realizaciji svih predstava koje će biti i vaše i naše zadovoljstvo.

Zorica Mihajlović

Profesor srpskog jezika i književnosti

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>