Miluna Savic

Milunka: Srpkinja je uvek bila rame uz rame sa muškarcima. Tako nas je život učio. Kroz istoriju smo stalno gubile očeve, braću, muževe, sinove. Kuća ostajala na nama. Plug i njiva su nam bliksi kao razboj i vreteno. No, pored ordenja koje dobih, reći ću vam da su mi najveće ordenje moja deca. Moj porod, i koji sam rodila i koji sam podigla. Srpkinje moje, vi znate šta znači biti majka. Može li vas život bolje odlikovati? Ne može! Pa, upitajte se jeste li dovoljno ordenja sebi okačile. Vaše bake po desetoro, vi po jedno. Pa od tog jednog očekujete da nastavi lozu, da završi visoke škole, da sačuva krsnu slavu, pa  da ono ima petoro dece kao biste se vi ponosili unučićima. Može li sve to jedno dete? Ne može! Upitajte se, Srpkinje, gde vam je ordenje.

Milunka: Srpkinja je uvek bila rame uz rame sa muškarcima. Tako nas je život učio. Kroz istoriju smo stalno gubile očeve, braću, muževe, sinove. Kuća ostajala na nama. Plug i njiva su nam bliksi kao razboj i vreteno. No, pored ordenja koje dobih, reći ću vam da su mi najveće ordenje moja deca. Moj porod, i koji sam rodila i koji sam podigla. Srpkinje moje, vi znate šta znači biti majka. Može li vas život bolje odlikovati? Ne može! Pa, upitajte se jeste li dovoljno ordenja sebi okačile. Vaše bake po desetoro, vi po jedno. Pa od tog jednog očekujete da nastavi lozu, da završi visoke škole, da sačuva krsnu slavu, pa da ono ima petoro dece kao biste se vi ponosili unučićima. Može li sve to jedno dete? Ne može! Upitajte se, Srpkinje, gde vam je ordenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>