Stepa Stepanovic

Stepa: Šta bih rekao?  Verujte da ne znam. Gledam i ne verujem svojim očima. Uvek sam mislio da svako treba da radi prema svom obrazu. Kada naši stari pomru, pa nam u nasledstvo ostave malu njivu, mi uvek možemo čista obraza da zavrnemo rukave pa da zaradimo. Ako su nam ostavili čisto ime u nasledstvo, svako će nas primiti da radimo, da zaradimo. Ali, ako su nam preci ostavili prljav obraz, to oprati ne možemo. U društvo nas niko neće hteti.Zato, Srbi moji, razmislite šta će biti jednog dana kada nestanete. Hoće li se vaša deca ponositi čiji su, ili će trošiti nasledstvo u sramu krijući ko su im roditelji. Najbitnije stvari se ne kupuju i najvrednije je ono što nema cenu.

Stepa: Šta bih rekao? Verujte da ne znam. Gledam i ne verujem svojim očima. Uvek sam mislio da svako treba da radi prema svom obrazu. Kada naši stari pomru, pa nam u nasledstvo ostave malu njivu, mi uvek možemo čista obraza da zavrnemo rukave pa da zaradimo. Ako su nam ostavili čisto ime u nasledstvo, svako će nas primiti da radimo, da zaradimo. Ali, ako su nam preci ostavili prljav obraz, to oprati ne možemo. U društvo nas niko neće hteti.Zato, Srbi moji, razmislite šta će biti jednog dana kada nestanete. Hoće li se vaša deca ponositi čiji su, ili će trošiti nasledstvo u sramu krijući ko su im roditelji. Najbitnije stvari se ne kupuju i najvrednije je ono što nema cenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>