Vojvoda Misic

Mišić: Tako je, Vojvodo. Svako vreme - svoje breme. No, ima u Srba još ljudskosti. Ume Srbin domaćin da bude, porod da čuva, slavu da slavi. Nije Srbin prestao da bude rodoljub. Samo se plašim:  da li je  spreman da bude i dalje roditelj kakav treba? Da li će mladi naraštaji  znati da ponesu istoriju koja je teška, ali pravedna, oslobodilačka i poučna. Bez istorije narod ne postoji. Sam sebe izbriše. Čuvajte kroz vreme sami sebe!  Vredite samo ako trajete!

Mišić: Tako je, Vojvodo. Svako vreme – svoje breme. No, ima u Srba još ljudskosti. Ume Srbin domaćin da bude, porod da čuva, slavu da slavi. Nije Srbin prestao da bude rodoljub. Samo se plašim: da li je spreman da bude i dalje roditelj kakav treba? Da li će mladi naraštaji znati da ponesu istoriju koja je teška, ali pravedna, oslobodilačka i poučna. Bez istorije narod ne postoji. Sam sebe izbriše. Čuvajte kroz vreme sami sebe! Vredite samo ako trajete!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>